Om Kram

Kram är en enskild firma som grundades 2001. Jag som driver Kram heter Yang och har sedan 1996 arbetat professionellt med design av både webb och print.

Bakgrund

2018-
Kram
2006-2009
Kram
Stockholms Universitet

Fil. kand. Multimedia: pedagogik – teknik
2001-2005
Kram
Gymnasielärare som frilans i kurserna:
Webbdesign, Information och layout, Multimedia och Estetisk verksamhet.
2001-
Kram startar sin verksamhet
1999-2001
Resfeber.se - Webbdesigner, Produktutvecklare
1996-1999
Webbyrå, Moonwalk Webbdesigner
1996-1996
KY PC & Nätverks -samordnare
1990-1996
Stockholms Läns Landsting Underskötare

Tjänster

Kram erbjuder små och medelstora företag byråtjänster till ett konkurrenskraftigt pris.

- Webbdesign
- Löpande uppdateringar
- Hjälp med hosting och domänhantering
- Grafisk formgivning & profilering
- Banguider åt golfklubbar
- Fotografering

Hemsidor i WordPress

WordPress är ett av världens mest använda CMS-verktyg och blir alltmer populärt bland företag och organisationer. Därför arbetar jag idag enbart med WordPress. De senaste åren har jag gått ifrån att koda allt från grunden, istället använder jag mig av premium mallar och moduler som jag modifierar efter ditt behov vilket får ner produktionstid och kostnader drastiskt.

En del av mina kunder vill själva underhålla sina hemsidor medan andra vill slippa allt som har med teknik att göra. Om du själv vill sköta din hemsida så får du en grundutbildning i WordPress. Om du inte har tid eller intresse för det tekniska så hjälper jag även till med löpande underhåll av din hemsidan.

 • "Jag anlitade Yang då jag behövde hjälp att dels hitta en passande logotyp dels upprätta en hemsida till min nystartade advokatbyrå. Trots att jag gav delvis vaga instruktioner och inte själv förstod riktigt vad jag var ute efter eller vilka tekniska lösningar som fanns att tillgå förstod Yang PRECIS vad jag var ute efter. Både hemsidan och företagets logotyp blev över förväntan och jag har fått otroligt mycket fin feed-back både av klienter och andra aktörer på marknaden. Yang är otroligt service-minded, professionell, fantastiskt kunnig och otroligt lätt att arbeta med. Jag kan inte annat än att varmt rekommendera Yang! .”
  Caroline Elander, Advokat och innehavare
  Elander Advokatbyrå
 • ”Jag väljer Yang på Kram därför att han är lyhörd och förstår mitt varumärke. Hans grafiska färdigheter är imponerande och jag blir jättenöjd med det han skapar varje gång. Dessutom levererar han alltid i tid och till överenskommet pris. Jag kan verkligen rekommendera Kram!”
  Sofia Hagelin, VD
  Heart of Lovikka
 • ”Eftersom Kram gjorde hemsidan för Hallonfötter förlag ville jag ha hans hjälp även med Svensk Egenvårds hemsida. Här handlar det om stora mängder information till olika typer av mottagare. Det var skönt med ett proffs som Yang som lotsade oss rätt och hjälpte till att hålla ihop projektet. I höstas gick vi till final i Stora webbpriset.”
  Annika Hjerpe, Informationschef
  Svensk Egenvård
 • ”När Sollentuna Golfklubb sökte efter en leverantör av webbtjänst var det två faktorer som vi prioriterade, kreativitet och en konkurrenskraftig prisbild utan dolda kostnader. Samarbetet med KRAM och Yang har gått över våra högt ställda förväntningar. När vi anlitade KRAM sparade vi både tid och pengar, resultatet av vår nya hemsida har uppmärksammats och belönats i branschtidningen Golf & Affärer.”
  Fredrik Heinmets, Klubbchef
  Sollentuna Golfklubb
 • ”Tack Yang för den fantastiskt snygga och tilltalande hemsida som du skapade för Skoklosterspelen 2003. Användarvänlig, ungdomlig och mycket innehållsrik samt med möjlighet att köpa biljetter via hemsidan vilket visade sig vara ett smart drag. Hemsidan uppdaterades fram till 2007 då spelen lades ner. Arrangör : Håbo kommun i samarbete med Skoklosters slott, Svenska Kyrkan i Håbo och lokala näringslivet”
  Carin Agebro, Projektledare
  Håbo kommun
 • ”Efter att ha granskat flera olika alternativ vad gäller banguidesdesign valde vi Kram. Vi har samarbete med ett lokalt tryckeri och att få ett professionellt material som vi själva äger var betydelsefullt. Nu kan vi revidera när vi behöver och trycka guiden kostnadseffektivt. Att sedan servicen och flexibiliteten var suverän under arbetet gjorde saken bara bättre!”
  Clas Christensson, Klubbchef
  Skövde Golfklubb
 • ”Kram har gjort ett strålande jobb med Sofielunds hemsida, vi får beröm för hemsidan nästan dagligen. Jag vet att den proffsiga hemsidan gör att vi får mer kunder, Tack!!!”
  Annika Reuterdahl, Klubbchef
  Sofielund Golfklubb
 • "Vi var väldigt nöjda med tjänsten som Kram levererade. Yang var tillgänglig under hela genomförandet och återkom snabbt med många bra förslag. Inga dolda summor, raka puckar och ett snabbt och proffsigt genomförande. Vi kan verkligen rekommendera Kram.”
  David Kylén
  Toptee

Fotografering

Banguider för golfklubbar